fredag 6. august 2010

Blomster

N: Flere av stueplantene mine blomstrer for tiden, og det er dem som ikke blomstrer så ofte.

DK: Flere af mine stueplanter blomstrer, og det er de som ikke blomstrer så tit.

N: Denne orkideen er veldig villig, har allerede blomstret en god stund, og så lagde den en ny sengel, hvor der også kom blomster.

DK: Denne orkide er meget villig, den har allerede blomstret en stykke tid, og så lavede den pludselig en ny stængel, hvor den kom flere blomster.

N: Denne Hoya'en blomstrer også helt vilt, der er 5 blomsterklaser og 3 klaser med knupper. Denne Hoyaen er gammel, for den hadde jeg med hjemmefra, så den er nok 20 år. Jeg har to stykk, den ene er en avlegger av den andre, men husker ikke hvem, dem er like store nå. Men det er bare den ene som blomstrer, uvist av hvilken grunn.
DK: Denne Hoya (porcelænsblomst) har jeg haft i mange år, sikkert 20, for jeg havde den med hjemmefra. Jeg har to, den ene er en aflægger fra den anden, men jeg ved ikke hvilken som er moderplanten. Men det er kun denne som blomstrer, men den er tilgengæld meget villig. Nu er det 5 klaser med blomster og 3 klaser med knupper.

N: Og så denne raringen, jeg vet ikke hva den heter, fikk den som en liten avlegger i fjor, og nå holder den på å vokse ut av potta, dette er den andre blomsten den har laget nå, og der er en knupp til. Litt rare blomster

DK: Denne blomst er en mærkelig en med lange tynde og takkede blade. Jeg fik den som en lille aflægger sidste år, og nu er den ved at vokse ud af sin potte. Og pludselig opdagede jeg at der begyndte at blomstre, dette er blomst nr. 2 og der er en knup til.

N: Og så denne kaktussen, den kjøpte jeg som avlegger for 3 år siden, og den vokser godt, og nå har den kommet med 4 blomster, den ene har avblomstret. Jeg husker at vi hadde en sånn da jeg var barn, så der er litt nostalgi over den, men jeg vet ikke hva den heter.
DK: Denne kaktus er forbundet med nostalgi, for sådan en havde vi også hjemme, da jeg var barn. Denne købte jeg som en lille aflægger for 3 år siden, og nu er den ved at vokse ud af sin potte. Den har haft 4 blomster, men den ene er afblomstret.

1 kommentar:

Lin sa...

Jeg troede at jeg var blevet medlem af din blog for laenge siden, men opdagede nu at det ikke var tilfaeldet. Det er nu blevet rettet.
Sikke en masse spaendende og ikke helt almindelige blomster. Den sidste kaktuslignende er helt fantastisk.

Related Posts with Thumbnails