onsdag 4. august 2010

Mølledag på Sandbekk Mølle.

N: Lørdag d. 31. juli var der mølledag på Sandbekk Mølle, da starter man mølla, og maler korn til mel.

Dk: Lørdag d. 31. juli var der mølledag på Sandbekk Mølle, en nyrestaureret vandmølle. Man starter bl.a. kværnen og maler kort til mel.


N: Gubben og jeg var på plass med sukkertøy og granskuddsirup, og vi solgte ganske bra, og er fornøyde. Når vi er utpå sånn, så pleier vi å klæ oss ut litt, gubben bruker som oftest busserul og hat, og jeg bruker skjørt, hvit bluse, forklæde og skaut.

Dk: Manden og jeg var på plads med vores bolscher og granskudsirup, og der gik en god del, så vi er tilfredse med salget. Når vi er ude på sådanne arrangementer så plejer vi at klæde os ud, manden bruger som oftest sin busserul og hat, og jeg bruger en nederdel, hvis skjorte, forklæde og tørklæde.

N: Selvom det var overskyet og blåste litt, så var der ganske mange mennesker, ca. 300.

Dk: Selvom det var overskyet og blæste lidt, så var der ganske mange besøgende, ca. 300.

N: Smeden var på plass.

Dk: Smeden var på plads.

N: Nytt av året er denne korntørke.

Dk: Nyt i år er denne korntørre.
N: Her ligger kornet og tørker, men der hele tiden blir rørt i det, og det går på vannkraft.

Dk: Her ligger kornet til tørre, mens det hele tiden bliver rørt i, og det går på vandkraft.

N: Sandbekk mølle er spesiel pga. vannet renner ned på møllehjulet, husker ikke hva denne type vannmølle heter, men det er ikke så vanlig herover i hvertfall.
Dk: Sandbekk mølle er spesiel pga. vandet render ned på møllehjulet, og det er ikke så normalt. Kan ikke huske hvad den type vandmølle hedder.

N: Jeg pleier ikke å drive å ta bilder av utedoer, men denne på Sandbekk Mølle, synes jeg er så fin, laftet og med gress på taket.
Dk: Jeg plejer ikke at tage billeder af lokummer jeg kommer forbi, men dette på Sandbekk mølle, synes jeg så fint. Det er laftet og med græs på taget.

N: Og se på håndtaket på selve dolokket.
Dk: Og se på håndtaget på selve lokumslåget.

2 kommentarer:

Lin sa...

Jeg er saa imponeret over hvor aktiv du er i det lokale liv. Og det drager jeg jo ( og de andre bloggere) stor fordel af. Endnu engang har du taget nogle dejlige billeder med en utrolig stemning som vaekker saa utroligt mange barndomsminder. Billedet af din luksus-ute-do smed mig lige 35 aar tilbage i tiden. Vores var god ikke saa luksurioest hihi.

Anja's hobbyblog sa...

@lin: Det er nok min mand som er årsagen til at jeg er så aktiv i lokalmiljøet, for det var han, da jeg traf ham, og så blev jeg med ham, og det er jo utroligt morsomt :o) Koser meg veldig (som vi siger på norsk.

Related Posts with Thumbnails