mandag 7. juni 2010

Bli kjent-tur i regi av Rakkestad Historielag.

N: Onsdag d. 26. mai arrangerte Rakkestad Historielag sin årlige Bli Kjent-tur i Rakkestad. Denne gangen gikk turen til Østbygda, med to hovedmål, Kilebutangen og Høitomt. På Høitomt skulle man få servert rømmegrøt.

DK: Onsdag d. 26. maj arrangerede Rakkestad Lokalhistoriskforening sin årlige tur rundt i kommunen og omegn. I år gik turen til den østlige del af kommunen, og den havde to hovedmål: Kilebutangen med sin flotte botanik, og Høitomt, som er en flot vedligeholdt husmandplass, som Foreningen Høitomts Venner vedligeholder. På Høitomt blev der severet Rømmegrød (Rømme er syrnet fløde, og det laver man så grød af, a la Fløjelsgrød).
N: Her er køen for å få servert rømmegrøt, som var populært.

DK: Køen var lang for at få serveret Rømmegrød.

N: Her man damene som serverte. Bildet er tatt bakfra, da jeg egentlig hadde kjøkkentjenneste og bare snek meg ut for å ta et par bilder.
DK: Her ses damene som serverede, Lederen af Høitomts venner har pyntet sig med folkedragt (bunad), dette er Hverdagsbunaden fra Østfold. Billederne er taget bagfra, for jeg havde egentlig køkkentjans, men sneg mig ud en tur for at tage nogle billeder.

N: Selvom Høitomt var en liten husmannsplass langt inne i skogen, og resursene var små, så sier dem, som har kommet på Høitomt, mens det var bebodd, at der aldri manglet mat. Og det skulle det selvfølgelig heller ikke nå, så der ble avsluttet med kaffe og kakebord.
DK: Selvom Høitomt i sin tid var en lille husmandsplads langt inde i skoven og med små resurser, så siges det at der aldrig manglede mad. Og det skulle der selvfølgelig heller ikke nu, og der blev afsluttet med kaffe og kagebord.

1 kommentar:

Lin sa...

Du er virkelig angageret i det lokale liv. Fedt. Det ser saa hyggeligt ud. Roemmegroed miam miam. Det og krumkaker med multe miam miam.
Min bunad har jeg desvaerre ikke mere. Skulle faktisk have gemt den, det kunne have vaeret sjovt.

Related Posts with Thumbnails