lørdag 1. mai 2010

St. Bededag.

I Danmark var det St.Bededag i går, og dermed helligdag. Og tradisjonen sier, at man skal spise "varme hveder" kvelden før St. Bededag, og da man jo ikke kan kjøpe dem her, så måtte jeg bake dem selv. Og det gjorde jeg så, etter oppskriften som var i Hendes Verden i forrige uge, og det blev rigtig gode. Oppskriften ligger her på: http://www.hendesverden.dk/ Og hvis ikke oppskriften ligger på forsiden, så gå på "mad" og deretter på "bagværk" i undermenuen.

Når "hvederne" er kalde, så deler man dem, og toaster dem på nytt, og så spises de varme med meierismør på. De kan også spise som en mellomting mellom boller og rundstykker. Smaker godt med ost på.Når det nu er St.Bededag, og når man ikke kan købe hveder, så må man jo selv bage dem, og det gjorde jeg efter opskriften, som var i Hendes Verden, og de blev rigtige gode, så den opskrift skal gemmes til næste år.

2 kommentarer:

Skautrollet sa...

Så fin golden du har:) Fikk nesten vann i munnen når jeg ser dine varme, nybakte hveteboller. Titter innom en annen gang også jeg.....

Lin sa...

Den opskrift brugte jeg ogsaa og den bliver gemt til naeste aar. De bliver nemlig rigtigt gode.

Related Posts with Thumbnails