onsdag 8. oktober 2008

Sitteunderlag

Jeg har flere ganger tovet sitteunderlag som gaver. Jeg bruker enten 2 tråder Mor Åse-garn fra Rema eller tykt ullgarn fra Europris, Gjestdal eller f.eks. fritidsgarn fra Sandnes.Dette er strikket i dobbelt Mor Åse, men så hadde jeg bare et nøste hvitt, så der brukte jeg et nøste Mor Åse, og et nøste Per Gynt, og det er sikkert årsaken til at det hvite tovet mer enn det røde.

Oppskriften jeg bruker er flg.


Slå opp 80 masker med dobbelt Mor Åse garn eller tykt ullgarn på pinn 7, strikk 3-4 riller rett, og fell av de mitterste 20 maskene, legg opp 20 masker over på neste pinn (hanken), og strikk opp 6 nøster Mor Åse eller 3 nøster tykt ullgarn.Toves på 60 grader sammen med en olabukse, og trekkes i fasong mens den er våt.

5 kommentarer:

Lillian sa...

Kjempeflott sitteunderlag, Anja! Og supert å finne oppskrift - kanskje til og med JEG klarer dette...!
Ha en fantastisk torsdagskveld!
Klem, Lillian

Anja's hobbyblog sa...

Takk for skryt, Lillian. Ja dette sitteunderlag kan man strikke, så fremt man kan slå opp masker, strikke rett og felle masker. Absolutt ingen kunst. Lykke til med strikkingen, får et sånt sitteunderlagt bør jo du ha med i sekken, du som farter så mye.
Klem Anja

Hilde Aaslund aka Scoobie sa...

Dette så ut til å være en god rumpe-varmer som ikke var alt for vanskelig å lage - kanskje jeg skulle prøve meg - jeg er så lei av disse glatte kjøpe-underlagene som sklir i alle retninger

Anja's hobbyblog sa...

Ja denne er kjekk, varme for rumpa, bare å krølle sammen i sekken og ikke sklir den noen steder. Og så er den lett å lage, kan man legge opp, strikke rett og felde av, og vips så er den ferdig. Lykke til.

Solstrålen sa...

Og da er jeg allerede igang med julegavestrikkingen til neste år!!

Hoppende glad og pinnene går av seg selv!!

Related Posts with Thumbnails