Bygdekvinnelagene som gjør Bygdetunet levende, hadde bestilt 30 kg sukkertøy, som skulle selges i den gamle Landhandlen, Tolfsby-butikken, sammen med annet laget på gammeldagsvis, f.eks. hjemmelaget prim, hjemmelaget hvitost, hjemmelaget flatbrød, brødstekt i bakerovn, nystekte lefser og mye mer. Det ble tomt for sukkertøy midt på dagen lørdag, så dem kunne ha solgt 50 kg.
Her er bordet mens massen koker opp. Gubben har laget en egen plate, som vi legger på kjøkkenbordet, og da er det ikke farlig med varmen, og vi har teflonunderlaggene liggende rett på plata. Og så sitter vi på barkrakker og jobber.
For å lage 30 kg jobbet vi ganske effektivt hver med sin masse forskudt av hverandre, og så hjalp vi hverandre med klipping. Her jobber gubben med sin masse. En porsjon gir et drøyt halvkilo med sukkertøy, og vi klarte å lage 1,5 til 2 kg i timen.
Ved siden av butikken sto vi i et telt og demonstrerte hvordan vi laget sukkertøy. Vi satte opp alt torsdag aften, så det var klar til messen åpnet kl. 10 fredag.
Vi jobbet ikke hele tiden, men hadde satt opp tider for demonstrasjon 2 - 3 økter à 1,5 - 2 timer pr. dag, og det holdt, for arbeidstillingen ble feil, så det kjentes på ryggen på slutten av dagen. Det er gubben som finner/lager opskrifter, og her sitter han og studerer boka si.
Her har gubben tatt seg en liten pause.
Det ferdige resultat.
2 kommentarer:
Litt av en innsats dere har gjort! Er virkelig imponert! Håper jeg kan se dere i aksjon en gang. Tina :)
Du verden for en jobb dere gjorde....
30 kg er mye sukkertøy altså.....
Legg inn en kommentar