mandag 12. juli 2010

Stubbefolket har inntatt Strømfoss.

N: Fredag ettermiddag var vi i Strømfoss og så generalprøven på Stubbefolket Sommerteater, og det var kjempefra, og kan absolutt anbefales for store og små. De spilte i helgen som var, og så igen tirsdag til torsdag, neste helg, tirsdag til torsdag og helgen etter, dvs. 12 forestilling på 16 dager. Her http://stubbefolket.no/nytt-fra-fyrtaarnet/42-sommerteater er der bilder og videoklipp fra premieren.

Dk: Fredag eftermiddag var vi i Strømfoss, som er ca. 30 km længere ind i skoven :o) Vi så generalprøve på Stubbefolkets sommerteater. Forestilling var flot, og der var noget for både store og små. I kan læse mere om Stubbefolket op overstående link, her er der også billeder og videoklip fra præmieren.


N: Vi leverer Granskuddsirup til Stubbefolkets projekt "Stubbemat", og derfor fikk vi muligheten for å overvære generalprøven.

Dk: Vi har leveret Granskudsirup til Stubbefolkets Madprojekt "Stubbemat", og derfor fik vi muligheden for at overvære generalprøven.

søndag 11. juli 2010

Linnekleppens dag d. 6. juni.

N: Dette skiltet er det som viser veien fra Strømfossveien og til Linnekleppen, men på Linnekleppens Dag var det ikke vanskelig å finne riktig vei, for der var mange biler. Linnekleppen er med sine 327 m over havet et av de høyeste stedene i Østfold.


Dk: Dette skilt er det som viser hvor stien til Linnekleppen begynder. Og herfra går det 3,5 km mere eller mindre opad til man kommer til toppen. Linnekleppen er 327 m over havet og er et af de højeste steder i Østfold.

N: På den 3,5 km lange veien opp til Linnekleppen badet Dino i alle gjørmehullene han fant. Turen opp tok ca. 1 time, men da holdt vi ikke mange pauser heller.

Dk: Vi brugte ca. 1 time på den 3,5 km lange tur. Dino badede i alle mudderhuller han fant.


N: Det nåværende tårnet på Linnekleppen ble bygget i 1935, og der var andre tårn før det. Det første branntårnet ble bygget i 1908, og der har vært brannvakt på Linnekleppen kontinuerlig siden da. Det nåværende tårnet er 17 meter høyt og hytta på toppen er ca. 6 km2. Linnekleppen er Nordeuropas eneste bemanna branntårn, fra ca. 1. juni til en gang i september er brannvakten på "Kleppen", og går bare ned for å proviantere, hvis det er regn. Siden 2002 har Per Evensen vært brannvakt. I våres fikk han strøm i hytta, pga. der ble satt opp en mobilmast i nærheten, og da måtte der strøm til den.
Dk: Det nuværende tårn blev bygget i 1935. Der har været brandtårn på Linnekleppen siden 1908, og der har været brandvagt kontinuerlig siden den gang. Det nuværende tårn er 17 meter højt og hytten på toppen er ca. 6 km2. Linnekleppen er Nordeuropas eneste bemandet brandtårn, og fra ca. 1. juni og til en gang ud i september er brandvagt Per Evensen på plads. Han går kun ned for at proviantere hvis det er dårligt vejr en dag. Han var været der hver sommer siden 2002. I foråret i år fik han strøm i hytten, da der blev sat en mobilmast op ikke så langt væk, og da skulle der strøm til den.

N: Flagget er heist i dagens anledning, og som man ser så blåste det godt. Hytta er ca 2,5 x 2,5 m, og på den siden er der en sovebrisk/sofa, og på den andre siden en kjøkkenbenk, med kjøleskap under og kokeplater oppå. I mellom er der et lite bord. Og så er der forresten ikke plass til mer :o)
Dk: Flaget var hejst i dagens anledning, og som man kan se på flaget, så blæste det godt, og det kunne man også godt mærke i toppen af tårnet. Hytten er ca. 2,5 x 2,5m og på den ene side er der en sovebriks og på den anden side er der et køkkenbord, og under det er der et køleskab, og ovenpå er kogepladerne, og i mellem køkkenbordet og sovebriksen er der et lille bord, og da er der ikke plads til mere :o)

N: Her sitter Per Evensen og forteller arrangasjert om sine opplevelser på toppen til en gjest. Er han "hjemme" så er døren bestandig åpen og man kan komme på besøk.

Dk: Her sidder Per Evensen og fortæller om sine oplevelser på Linnekleppen til en gæst. Døren er altid åben når han er "hjemme", og så kan man komme ind på besøg.

N: På klare dager kan man se Gaustadtoppen, som ligger 170 km borte. Dessverre var det ikke så klart denne dagen.

Dk: På dage med klart vejr, så kan man se Gaustadtoppen, som ligger 170 km væk, men desværre var det ikke klart når jeg var der.



N: Brannvakta på Linnekleppen lever dessverre farligt, for ikke alle kommunene rundt er interessert i å betale til det spleiselaget det er å opprettholde brannvakta, og der har mange ganger vært snakket om at Branntårnet skal legges ned :o( Og da blir der heller ikke mulighet for å komme opp i tårnet, og Rakkestad mister en turistatreaksjon. Se gjerne mer her: www.linnekleppen.no
Dk: Desværre er der hvert år snak om at afvikle Linnekleppen som brandtårn, for ikke alle kommuner omkring er interesseret i at være med til at splejse på den daglige drift. Hvis det sker, vil det heller ikke blive muligt at komme op i tårnet, og Rakkestad mister en turistatraktion. Se mere på linket over.
Related Posts with Thumbnails