søndag 28. mars 2010

Påskelam.




Med bilder av påskelammene våre, vil jeg ønske alle en riktig god påske. Lamungene er en uke i dag, Palmesøndag, og har alt begynt å hoppe og sprette rundt i bingen :o)


Med billeder af vores påskelam, vil jeg ønske alle en rigtig god påske. Lammene er en uge i dag, Palmesøndag, og de er allerede begyndt at hoppe og slå buk.

lørdag 13. mars 2010

Vea'dan for Rakkestad Gammeltekniske forening.

I dag arransjerte RGT vea'dan, med demonstrasjon av vedhugging på gammeldags måte. Hermeline kjørte frem tømmerstokker.







Jeg jobbet i "Kjøkkenavdelingen", og fikk ikke sett så mye annet, men her ses i hvert fall noe av "kjøkkenpersonalet" foran vedovnen, som vi koker kaffe og steker vafler på.



Damenes aften.








Fredag d. 5. mars arransjerte Normisjon på Kirketun i Degernes Damenes aften. Og da var strikkekafeen spesielt invitert, og vi hadde med strikkeplagg til utstilling, og der var der mye fint. Rita Mellegård har strikke de flotte dukene og gryteklutene. Anne-Lise Lien har strikket Rakkestad-genseren og hun har heklet det artige julehjertet, som er en gryteklut, og Bjørg Solhaug har strikket den artige flaskeskjuleren
.
Det ble en trivelig aften med bra innlegg av Kari Johnsen fra Agder, flott sang av både store og små jenter, og mye godt til magen. Først sodd og så kaffe og kage.

90 år.


Mandag d. 8. mars ble Anna 90 år. Anna er farmor til barna jeg passet, da jeg var praktikant i 1990/91. Vi var bare to danske jenter i bygda, og da ble vi selvfølgelig gode venner, og mye fritid ble tilbragt hos Anna (eller farmor, som vi kalte henne). Min veninde fikk den gode ideen, at hun og mannen hennes skulle komme til Norge, og overraske Anna lørdagen før 90 årsdagen. Som sagt så gjort. Og jeg skal si at Anna ble overrasket, da der plutselig sto 3 gjester på trappa.
Anna er utrolig sprek, og hvis man kan få være så sprek når man er 90 år, så er det ingen sak å bli gammel.


Tur til Ed i Sverige.

I regi av Rakkestad 2 takter, så ble det lørdag d. 20. februar arransjert en tur til Ed, hvor vi bl.a. besøkte motorsykkelmuseet, som ligger i kjelleren under Systembolaget. Og her var der mye, kjempemange motorsykler, men også mye annet, bl.a. symaskiner og radioer i alle mulige fasonger./D. 20. februar var jeg sammen med ca. 30 andre rakstinger i Ed i Sverige, og vi besøgte bl.a. Motorsykkelmuseet. Der var mange motorsykler og meget andet forskelligt, symaskiner og radioer i alle afskygninger.
N.B. Beklager at bildene kommer litt hulter til bulter.

fredag 12. mars 2010

Ny bil.

Da jeg desverre kjørte inn i et rådyr i januar, så måtte vi på jakt etter en annen bil, for både bilen og rådyret avgikk med døden, men jeg slapp heldigvis fra det uten så mye som en skramme. Jeg fant ut, at jeg trengte en litt solidere bil enn en Nissan, men det skulle ikke være en Ford :o) /I midten af januar var jeg så uheldig at køre på en rådyr, og da afgik både rådyret og bilen med døden, og vi skulle ud og se efter en ny bil. Efter skaderne som kom på bilen pga. rådyrpåkørslen, så fandt jeg ud af at jeg ville have en bil som er lidt mere solid, men det skulle ikke være en Ford :o) Så krøllet blev Nissan'n.

Men da Ford Focus var det eneste vi fandt i en prisklasse som vi kunne betale, så måtte jeg jo prøvekjøre en sånn, og den var forbavsende god å kjøre, så da ble det en Ford Focus stasjonsvogn 2002-modell./ Men da Ford Focus var den eneste biltype i vores prisklasse, som er lidt solid, så blev jeg jo nødt til at prøvekøre sådan en, og den var forbavsende godt at køre, så da blev det en Ford Focus stationcar 2002-model.

Og etter et par langturer, så er jeg kjempefornøyd med bilen :o) /Og efter et par langturer, så jeg meget godt tilfreds med købet :o)



Related Posts with Thumbnails