søndag 24. august 2008

Epler.



Der er mye epler i år, deiligt, for i fjor var der ingen. Smakstesten forrige helg, sa: Ikke moden. I dag er dommen: Nesten moden. Så i løpet av noen dager er de bra.

Skuronna.

Da er kornet i hus, og jordet ser nå sånn ut.

Kornet ligger i kornbingene i korntørka. Og så er der levert 3 hengerlas på mølla.


Bonden er godt fornøyd, der var ca. 700kg hvete pr. mål (0,1 ha), og ca. 600kg havre og byg pr. mål, og det er bra hos oss.

Det nye tunet.


Nå er grøftene dekket til, og det første laget med singel er lagt i gården.





Veien har ennå ikke fått singel.
Nu er strømmen lagt i bakken, og alle luftkablene er klippet unntatt den til bolighuset. Men snart er den også historie. Elektrikkeren jobber med sagen, men han skal bytte sikringskapet inne også.

Vi utvider også gårdsplassen, så der er fullt opp foran døren til fjøset, og der skal der mindre singell oppå. Og så er der kommet opp utelampe på låven.


Resten av grøftensingellen ble bredt ut foran korntørka/redskapshuset.



Da graveren likevel var her, så gravde han også videre på veien rundt smia, nå mangler den bare å bli fullt opp med masser. En så lenge står veden lagret her.



mandag 11. august 2008

Små pusene


Mine øyesten, småpusene, Nøste og Pusur, ligger ofte så rart når dem sover, bare se på bildene.

Jeg har ofte lurt på om Pusur har strikk i steden for ryggrad :o)

Nøste er en liten fin dame.

Markens Grøde.

Helgens begivenhet i Rakkestad var Markens Grøde, en mat og landbruksmesse. Vi var forholdsvise heldige med været. Det var litt ustabilt om fredagen, kjempeflott om lørdagen, og ustabilt om søndagen, inntil det begynte å regne rundt kl. 17 søndag kveld. Og lørdag var der 7400 besøkende, mye for en liten kommune med rundt 7500 innbyggere.

Bygdekvinnelagene som gjør Bygdetunet levende, hadde bestilt 30 kg sukkertøy, som skulle selges i den gamle Landhandlen, Tolfsby-butikken, sammen med annet laget på gammeldagsvis, f.eks. hjemmelaget prim, hjemmelaget hvitost, hjemmelaget flatbrød, brødstekt i bakerovn, nystekte lefser og mye mer. Det ble tomt for sukkertøy midt på dagen lørdag, så dem kunne ha solgt 50 kg.

Her er bordet mens massen koker opp. Gubben har laget en egen plate, som vi legger på kjøkkenbordet, og da er det ikke farlig med varmen, og vi har teflonunderlaggene liggende rett på plata. Og så sitter vi på barkrakker og jobber.


For å lage 30 kg jobbet vi ganske effektivt hver med sin masse forskudt av hverandre, og så hjalp vi hverandre med klipping. Her jobber gubben med sin masse. En porsjon gir et drøyt halvkilo med sukkertøy, og vi klarte å lage 1,5 til 2 kg i timen.


Ved siden av butikken sto vi i et telt og demonstrerte hvordan vi laget sukkertøy. Vi satte opp alt torsdag aften, så det var klar til messen åpnet kl. 10 fredag.
Vi jobbet ikke hele tiden, men hadde satt opp tider for demonstrasjon 2 - 3 økter à 1,5 - 2 timer pr. dag, og det holdt, for arbeidstillingen ble feil, så det kjentes på ryggen på slutten av dagen. Det er gubben som finner/lager opskrifter, og her sitter han og studerer boka si.

Her har gubben tatt seg en liten pause.



Det ferdige resultat.


Nytt kort.

Gubben bestilte et kort, til en 70-åring, og det ble dette.




onsdag 6. august 2008

Bryllupskort.

En tidligere kollega, som etterpå flyttet hit også, gifter seg til lørdagen, så da måtte jeg lage bryllupskort. Pyntet på alle siden, men glemte å ta bilde før jeg skrev på kortet.




Nye kort.

Har laget 4 nye kort som skal være med på Markens Grøde til helgen. Jeg er så heldig at jeg får ha kortene mine i landhandlen.




Dette kortet er laget at det man skjærer av Bazzil'en for å få den til å bli 30x30 cm.

mandag 4. august 2008

Noen kort.



En dag i ferien, hvor det regnede, så lagde jeg noen kort.





Tidligere laget jeg dette til min venindes sønn.


Lines barnedåp.

I går var det 2 uker siden vi var i min niese Lines barnedåp. Hun oppførte seg eksemplarisk i kirken, og lyttet godt etter var presten sa. Steinar og jeg er faddere, akkurat som vi er det til storebror Thor. Her er først kortet jeg laget.






Og så kommer et bilde av mor, far og Line, storebror Thor ville ikke være med på familiebildet, så da får han sitt eget bilde.





Og til slutt et bilde av Line og tante (faster) Anja.


Gravearbeide.

Det flotte tunet varte ikke så lenge. Så kom dette utysket og ødela alt sammen.


Og etterpå så det sånn ut.




Og sånn.

Nå er grøftene dekket til igjen, men det er et stort gjørmebad i gården. Grunnen til al gravingen er, at vi har lagt strømmen i bakken, i steden for at ha ledninger hengende på kryss og tværs over hele tunet, samtidig har vi drenert veien ned i gården og gårdsplassen, og når vi så får lagt på ny singel, så blir det forhåpentligvis veldig bra.

Nymalet hus.







Huset er ferdigmalet, og har vært det en stund. Og vi er godt fornøyde med resultatet.
Related Posts with Thumbnails